Ny cd – Ny konstallation

Jazzy /bossa nova med blues over- og undertoner

Thor Backhausen & Misen Groth

Udgivelse

Jeg har skrevet 10 sange, tre af dem er skrevet i samarbejde med Engelina Larsen.
Tekster af Misen Groth. Anna Lia Bright, Charlotte Backhausen, Thor Backhausen og Hans Kragh Jacobsen.
 

Musikere

  • Misen Groth: Vokal
  • Thor Backhausen: Accordion, Piano og Orgel
  • Michael Friis: Bas
  • Henrik Salinas: Guitar
  • Paul Banks: Guitar
  • Niels Vangkilde: Guitar
  • Kristian Jørgensen: Violin
  • Klaus Menzer: Trommer
  • Jacob Andersen: Percussion

Produktion

Producer: Michael Friis.
Mix og mastering: Jørgen Knub.
Tekniker: Thor Backhausen.

CD’en er indspillet i Zebrastudiet, Melsted og udkom 14/10 2016

Tak til KODA, DPA og DJBFA.

Anmeldelser

Jazzspecial 1. feb. 2017

Bag duonavnet er sangerinden Misen Groth ( Blast ,Sebastian) og sangskriver-accordeonspiller Thor Backhausen, ( Culpepers Orchard, Delta Bluesband, Niels Skousen). Bestemt ikke ubemærkede på den danske musikscene har de to venner nu efter mange år fundet sammen på fælles grund med en forkærlighed for den bløde popvise og brasiliansk bossa-nova.

Resultatet er ti engelsksprogede sange med musik af Backhausen og tekster af Misen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright. Der flirtes med blues, bossa og romantiske ballader, så det driver, uden at der lefles for udtømte klicheer. Hertil er Backhausen for original en komponist.

Samtidig er det dejligt at blive nusset om ørene af det kompetente hold musikere, han har bragt ind i foretagendet. Det hele er oven i købet produceret af bas-ikonet fra dengang fussionsjazz ikke var et fyord, Michael Friis, som også lægger en fast, men diskret bund på samtlige numre.

Et dybere spadestik nås hvis man ved at Misen Groth samtidig med albummet blev aktuel med den personlige selvbiografi: Jeg kan da stadig synge, hvor hun fortæller åbent om ,hvordan hun som 35 -årig blev dianosticeret med en kronisk sygdom, hun siden har lært at leve med. Pludselig stopper den uskyldige flirt, flammerne i kaminen dør ud og den kælne missekat bliver tavs for en stund.

Men musikken har en ukuelig vilje til liv og med MISEN & BACKHAUSEN spredes mening og glæde i rigt mål. Ikke mindst med Backhausens virtuose accordeon-spil, der opleves stærkest på Rua Da Hera og Always Dancing. Vigtig er også den indledende Love is Okay, der sætter stemningen for hele pladen.

Misen & Backhausen har gjort det sammen . Følsomt og overbevisende godt! Et album til både dans, intimitet og stille eftertænksomhed.

Anmeldelser

Ikke mange missere fra Misen/Backhausen

Misen & Backhausen er lig med Misen Groth på vokal og Thor Backhausen på accordion, piano og orgel. Et frodigt musikalsk makkerskab hvor musikken er komponeret af Thor Backhausen (tre numre i samarbejde med Engelina Andrina Laarsen) og lyrikken er af Misen Groth, Hans Kragh-Jacobsen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright.

De to hovedpersoner har fundet sammen om deres fælles passion og interesse for musik. Fællesmængden består mestendels af jazzy bossa, blues og ballade inficerede kompositioner…

Læs Anmeldelse 

loftskammer

Capac anbefaler:
Misen & Backhausen

Måske er det lige det, vi har brug for her på en råkold og lidt våd, dansk efterårsdag?! En dansk plade, hvor varme latinamerikanske toner – samba, bossa nova o. lignende – får lov til at varme vores kolde hjerter og fødder!

Og i så fald er det lige det sangerinden Misen Groth og musiker Thor Backhausen giver os med deres helt nye album, der blot bærer duoens efternavne på et superenkelt cover, der ikke afslører noget som helst om de varmende toner, der gemmer sig i lydsporet. Selv om det latinamerikanske er slående på pladen og så at sige sætter stemningen…

Læs Anmeldelse 

capac

KØB CD
CD kan købes hos:

Jazzcub, Gothersgade 107 – Experten, Storetorvegade Rønne – Den lille Boghandel,  Rønne Lufthavn

Eller hos Thor Backhausen Melsted By 8, Gudhjem.

DOWNLOAD CD

Download CD

Kan også downloades hos:

Itunes / Appel Music / WIMP / Amazon